piątek, 1 lutego 2013

Kotlety z piersi kurczaka

                           Kotlety z piersi kurczaka

                                                                  Składniki:

  • 2 piersi kurczaka (wyjdą 4 kotlety)
  • jajko
  • vegeta
  • pieprz
  • papryka czerwona
  • bulka tarta
  • olej lub margaryna 

                                                                Przygotowanie 

 Kotlety z piersi są proste w przyrządzeniu tanie i bardzo smaczne .Pierś kroimy wzdłuż na pól, rozbijamy tłuczkiem z dwóch stron i moczymy w panierce w jajku. Panierka w jajku: szczypta vegety szczypta pieprzu szczypta papryki czerwonej (ostra lub słodka) to wszystko rozbijamy i obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzana patelnie i smażymy na złoty kolor . 

Wole smażyć na margarynie bo wtedy kotlety z piersi są mięciutkie nawet wtedy gdy wystygną ,
 na oleju też są dobre ale po ostygnięciu robią się twarde .


  
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz